Stämmer utbildningen?

”Tänk dig in i den här situationen, du har fått en stroke, överlevt. Hamnat på en rehabiliteringsavdelning. Men sjuksköterskor som sätter dropp, ger medicin och har ansvar för vården är inte alls utbildade sjuksköterskor. Tänk dig istället att det är en plattsättare, hönsuppfödare, ett butiksbiträde eller en lastbilschaufför, som alla har en sak gemensamt, de är legitimerade sjuksköterskor. Men de har också något annat gemensamt, de har alla bluffat sig till sitt yrke.” Så inleds Uppdrag granskning som sändes (14/11) i SVT.

Många som läser detta känner obehag eller blir kanske förbannade. Hur kan det få vara så här är frågan? Varför har man inte kontrollerat utbildningsnivån? Jo, det är just det som många företag missar. I USA är det idag en självklarhet att göra en bakgrundskontroll där företaget vill få verifierat att den nyanställde har de certifikat, licenser eller erfarenheter som angetts. I Sverige är vi långt efter, men nu finns den digitala tekniken på plats för att enkelt implementera bakgrundskontroller i sin rekryteringsprocess. För 10 år sedan så var det precis så platsannonsmarknaden såg ut. Vi låg långt efter USA, men vi har kommit i kapp och använder digitala medier framför traditionella. Vi ser att detsamma sker just nu på bakgrundskontrollmarknaden. Företagen börjar räkna kostnaden för bakgrundskontrollen som en investering i sitt företag för att undvika hot, badwill eller att anställa personal som saknar obligatoriska behörigheter.

Vi tror inslag likt det i Uppdrag granskning får många att tänka till och känna att vi borde kanske bakgrundskontrollera kandidaterna så att vi vet vem det är vi anställer. Att vi förstår vad de har med sig i bagaget, som kanske inte kommer upp under en intervju, men som kan innebära en risk för de anställda, företagets kunder, produkter, tjänster eller varumärket.

Det är tyvärr så att det inte bara är sjuksköterskor som bluffar sig till ett yrke eller skriver att de har en utbildning som de faktiskt inte har. Vi upptäcker ganska ofta att utbildningsnivån inte riktigt stämmer. Det saknas de sista 30 poängen vilket faktiskt gör att en person inte har en Jur. Kand. eller en Civilekonomexamen.  Eller de fall där vi upptäcker att en sökande endast gått halva sin utbildning. Då saknar de kanske 2 år heltidsstudier, men skriver i sitt CV att de har en fullständig examen. Detta hade vi upptäckt vid en bakgrundskontroll.

Det kan låta cyniskt och trist, men i rekryteringssammanhang MÅSTE man förstå att tillit till en kandidats historia inte är tillräcklig, utan den måste kontrolleras och verifieras av en kompetent intern resurs eller en oberoende extern aktör.