Tack för några fantastiska dagar på Personal & Chef

I onsdags och torsdags ställde vi ut på Personal & Chef på Kistamässan. Förberedelserna inför mässan var stora då det var svårt att förutspå intresset för montern och föreläsningen som skulle hållas på onsdagen.

Klockan 9 på onsdagen klev besökarna in på mässgolvet, intresset var enormt av att diskutera bakgrundskontroller, säkerhetsprövningsintervjuer och digital referenstagning. Diskussionerna har varit både spännande och djupa inom de olika verksamhetsområdena. 

När vi tittar på vilka kontakter vi har skapat via LinkedIn, via Visit Connect eller de visitkort som återfinns i kavajfickan så hittar vi många jobbtitlar inom HR så som HR-assistent, HR-chef, HR Business Partner, Head of HR, men även andra funktioner inom företagen som visat stort intresse så som Sales Manager,  säkerhetschef, VD eller grundare. Sammanfattningsvis, intresset är stort och det är inte bara HR eller säkerhetschefen som ser detta som en viktig fråga.

Vid lunchtid på onsdagen höll vi föreläsningen ”Bakgrundskontroller och Cyber-vetting” i föreläsningsrummet Knowledge & Inspiration, lokalen var fullsatt och tiden räckte inte till då frågorna och diskussionerna var många och långa. Några av frågorna som diskuterades var;

  • Hur samtyckesprocessen med BankID ser ut?
  • Vad är skillnaden på en bakgrundskontroll och ett registerutdrag?
  • Vad är skillnaden på en screen och en specialistrapport?
  • Kan vi kontrollera utländska medborgare?
  • Hur kan en bakgrundskontroll via SRI kan komplettera en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen?
  • Hur kopplas fynd mot befattning och hur uppstår risk?
  • Varför är Cyber-vetting en egen punkt bör det inte ingå under någon annan punkt?
  • Hur kan Cyber-vetting vara ett komplement till redan framkommen data och kan den härleda, styrka, bekräfta eller avfärda den datan?

Seminariet var en succé och många av deltagarna återkom sedan till vår monter.

Vi sammanfattar dessa dagar med många intressanta diskussioner och redan bokade möten för att fördjupa dialogen men också kunder som redan nu vill komma igång och implementera bakgrundskontroller som en naturlig del av rekryteringsprocessen. Avslutningsvis vill vi tacka alla som besökte oss och vi ser fram emot kommande dialoger.